Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

WUK BLOND+

 

De Wuk Blond+ is een goudblond, hoppig bier met veel pit en karakter. Niet zomaar een blond bier maar een blond+ bier. Met zijn 8 % vol alc. krijg je een krachtig bier met een volle smaak waar je lang kunt van nagenieten.

 

Het bier kwam tot stand door gebruik te maken van hoogkwalitatieve ingrediënten. De verhouding van de basismouten gerst en tarwe en het toevoegen van bitterhop (Magnum) en een aromahop (Cascade) op het juiste moment zorgen voor een evenwichtig bier.

 

De stevige schuimkraag en de aromatische citrustoetsen komen in het bijpassend schenkglas volledig tot hun recht. Dit resulteert in een verfrissende smaak, een volle body en een subtiele hopbittere afdronk of met andere woorden: een bier met een West-Vlaams Uniek Karakter.

 

Smaak recensies gepubliceerd door:

  • Biersommelier Belinda Eelbode in #VANRSL magazine (zomer editie 2018 - 13-06-2018):  

“WUK Blond + is een pittig, amberkleurig tot blond, ongefilterd bier van hoge gisting met een mooie witte schuimkraag. De plus doet me denken aan het relatief hoog alcoholpercentage, maar ook aan een +-palet van aroma’s en smaken. Maar WUK proef ik allemaal? Koriander? Vanille? Kruidnagel? Frisse citrushoppes? Het bittertje blijft mooi lang nazinderen. Kortom: een dikke + voor wie van een kruidig blondje met een bittere afdronk houdt. Gezondheid!”

 

"Goudblonde kleur met romige witte schuimkraag en een pittige carbonatatie. Fruitige (ananas, banaan) hopbeleving in een bloemig aroma waarin het moutgehalte ook een plaatsje zoekt. Een aangenaam mondgevoel begeleid de zachte hopbitterheid met een milde kruidige inborst naar een droge (wat peper in de keel) tamelijk lange afdronk.  Zeer mooi en evenwichtig brouwsel"